menu
menu

El cicle de l'orxata

Orxata només n’hi ha una

Quan vaig arribar a Alboraia i em van presentar la famosa orxata Orxata només n’hi ha una no vaig poder evitar analitzar-la, pensar en l'origen i composició. Eixa curiosa beguda Orxata només n’hi ha una que no és llet ni s'assembla, que és dolça però refrescant Orxata només n’hi ha una, amb un toc una mica terrós…

Turismo Alboraya

No, de debò. De què estava fet eixe sèrum diví?

Turismo Alboraya
Turismo Alboraya

La meua curiositat Turismo Alboraya era tal que no vaig poder evitar preguntar-li a la cambrera, i aquesta em va enviar al Museu de l'Orxata Turismo Alboraya. “Per què no?”, vaig pensar, i allà que vaig anar Turismo Alboraya.

Turismo Alboraya

Aprenent una cosa nova

Aprenent una cosa nova

Tots els meus dubtes es van dissipar amb el taller d'orxata que organitzaven. La matèria primera és la xufa, tubercle que inundava els camps de l'horta. Una vegada els agricultors l'arrepleguen, aquesta es transporta a assecadors naturals fins que està llesta per a ser transformada en les diferents fàbriques que es troben repartides pel poble d'Alboraia.

Turismo Alboraya
Turismo Alboraya

I voilà

Ací es fa la màgia final, que no suposa molt més que picar la xufa seca, barrejar-la amb aigua i sucre i… bé, és que no té més. Quasi quasi de l'horta al got.

I voilà

Jo que vaig pensar en un primer moment la quantitat de substàncies que aquella beguda havia de portar per a tindre eixa barreja de sabors i textures tan seua, em vaig acabar adonant que era molt més simple que això, més natural.

Turismo Alboraya
Turismo Alboraya

I tant que natural…!

Turismo Alboraya
Turismo Alboraya
Subscriu-te al nostre butlletí