menu
menu

Gastronomia

La cuina d'Alboraia

És una cuina típicament mediterrània: sana i variada, amb infinitat de receptes que perduren en el temps i que es basa fonamentalment en el producte de la terra -verdures i hortalisses-, sent l'arròs, en molts casos, el seu ingredient principal.

La xufa

És el cultiu que més identifica l'horta d'Alboraia; un producte que, a més, compta amb la denominació d'origen Xufa de València. D’aquest tubercle s'obté la coneguda orxata, una beguda dolça i refrescant per la qual Alboraia és coneguda a tot el món.

Actualment, emprenedors i empreses del municipi estan innovant en productes la matèria primera principal dels quals és la xufa de València. El licor de xufa, les cerveses artesanals, els olis i xocolates de xufa comencen a ser productes molt valorats pels més exigents paladars.

Els plats més tradicionals d'Alboraia són:

Cargols avellanencs (xicotets) en salsa, tomaca amb pimentó i tonyina (plat autòcton d'Alboraia i dels municipis del voltant), arròs amb bledes, arròs amb mongetes i naps, arròs al forn amb bacallà, Corona (dolç típic fet amb massapà, bescuit, merenga i fruites confitades), Pilotes de Nadal, orxata (beguda de xufa, amb denominació d'origen) i bunyols de carabassa.

Aquestes receptes són només una mostra de la quantitat i varietat de plats tradicionals típics de la nostra cuina, extrets del llibre La cuina més tradicional d’Alboraia en el qual l'autora, Amparo Gimeno i Carbonell, ha realitzat una important labor de camp, recopilant receptes i costums dels nostres majors amb la fi que no es perda aquesta part del nostre saber popular.

GastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomia
Veure experiències
Subscriu-te al nostre butlletí