menu
menu
Gastronomia

La cuina d'Alboraia

És una cuina típicament mediterrània. Sana i variada, amb infinitat de receptes que perduren en el temps i que es basa fonamentalment en el producte de la terra, verdures, hortalisses, sent l'arròs, en molts casos, el seu ingredient principal.

La xufa

És el cultiu que més identifica l'horta d'Alboraia; un producte que, a més, compta amb la denominació d'origen Xufa de València. D’aquest tubercle s'obté la coneguda orxata, una beguda dolça i refrescant per la qual Alboraia és coneguda a tot el món.

Actualment emprenedors i empreses del municipi estan innovant en productes la matèria primera principal dels quals és la xufa de València. El licor de xufa, les cerveses artesanals, els olis i xocolates de xufa comencen a ser productes molt valorats pels més exigents paladars.

Els plats més tradicionals d'Alboraia són:

Cargols avellanencs (xicotets) en salsa de tomaca amb pimentó i tonyina (plat autòcton d'Alboraia i dels municipis del voltant), Arròs amb bledes, Arròs amb mongetes i naps, Arròs al forn amb bacallà, Corona (dolç típic fet amb massapà, bescuit, merenga i fruites confitades), Pilotes de Nadal, Orxata (beguda de xufa, amb denominació d'origen) i Bunyols de carabassa.

Aquestes receptes són només una mostra de la quantitat i varietat de plats tradicionals típics de la nostra cuina, extrets del llibre "La cuina més tradicional d’Alboraia" en el qual l'autora, Amparo Gimeno i Carbonell, ha realitzat una important labor de camp, recopilant receptes i costums dels nostres majors amb la fi que no es perda aquesta part del nostre saber popular.

GastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomiaGastronomia
Veure experiències
Subscriu-te al nostre butlletí