Alboraia torna a Gastrónoma amb el Gremi d'Orxaters Artesans i Ecotur
El públic de la fira gastronòmica podrà gaudir de l'orxata artesana i les seues aplicacions en cuina
L'Ajuntament d'Alboraia, a través d'Alboraia Turisme, coordinarà la presència del municipi en la pròxima edició de la fira Gastrònoma, la Fira Gastronòmica del Mediterrani. I ho farà al costat del Gremi d’Orxaterss Artesans d'Alboraia i l'escola de cuina i turisme Ecotur, promocionant l'orxata artesana i les seues aplicacions en cuina, en aquesta ocasió amb un còctel i unes postres, a més d'oferir una degustació per a les persones assistents.
"Creiem que és deure de l'ajuntament ser el catalitzador perquè diferents sectors econòmics treballen junts i s'aprofiten les sinergies generades", assenyala Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, que ha visitat Ecotur al costat de Daniel Tortajada (Orxateria Daniel), president del Gremi de Horchateros Artesans; on han sigut rebuts per Vicent Sanjuan, director de Ecotur.
"Mostrarem el millor de la nostra casa i estem segurs que serà un èxit, gràcies a la col·laboració amb el gremi i l'ajuntament", ha declarat Vicent Sanjuan, director de l'escola de cuina i turisme de referència situada a Alboraia. "Nosaltres som orxaters, però necessitem d'altres professionals per a posar en valor altres usos de l'orxata i de la xufa d'Alboraia", ha afegit el president del Gremi d’Orxaters Artesans, Daniel Tortajada.
La proposta d’Alboraia en Gastrónoma
Des de l'espai que València Turisme cedeix a les destinacions turístiques, Alboraia continuarà posicionant el seu producte estrela entre tots els visitants i professionals de la fira, que ha rebut a més de 167.000 persones entre les seues deu edicions.
El dilluns 27 d'octubre l'orxata artesana serà una de les protagonistes de Gastrònoma. A les 11.00 hores, el Gremi d’Orxaters Artesans d'Alboraia oferirà una degustació d'orxata i fartons des del carret del Club de Producte "Alboraia Artesans de l'Orxata" instal·lat en un lateral de la zona de showcooking.
L'acte central tindrà lloc a les 13.00 hores: un showcooking realitzat per l'escola Ecotur en l'espai que coordina la Diputació de València. Sota la direcció de les professores María Brines i Laura Lluch, tres estudiants -Erik Boluda Roig, Estefanía Padierna Patiño i Valeria Euscategui Arévalo- elaboraran dues propostes que tenen a l'orxata artesana com a ingredient principal.
La proposta culinària sorprendrà el públic assistent, i les elaboracions consistiran en unes postres, "Trilogia d'orxata", i un còctel anomenat "White Alboraia". La presentació i narració del procés serà a càrrec de Fran López, també professor de Ecotur, qui destacarà el valor de l'orxata artesana d'Alboraia.
Aquesta participació en Gastrònoma forma part de l'estratègia de promoció del Club de Producte "Alboraia Artesans de l'Orxata", una iniciativa que reuneix empreses i serveis que comercialitzen experiències turístiques vinculades a la producció artesanal d'aquest producte, amb l’objectiu de reforçar l’identitat d’Alboraia entorn de la seua beguda més emblemàtica.





