Falla Palmaret

#sentalboraia

Dades Falla:

-

Història

Tot ca començar l'any 1979, era un barri xicotet, de gent jove i forastera, que venia de la capital amb ganes de viure a un poble i poder integrar-se com un alboraier més.

Els xiquets jugaven al carrer, amb roba vella i palla que cosien, creaven ninots, ninots de falla, i veient esta iniciativa es van ajuntar alguns pares i van pensar crear una falla. El camí seria molt difícil i un poc desconegut per a nosaltres, però teníem moltes ganes i molta il·lusiói llavors fa 30 anys va començar la nostra gran gesta.

Eixa primera reunió el 1980 es realitzà al bar Jiménez, es va crear la primera junta directiva, es va triar el nostre primer President, i a continuació són triades les nostres primeres Falleres Majors. També havíem de buscar un casal, però clar no disposàvem de molts diners, peròla família Caragol ens va oferir un xicotet local on reunir-nos, faltava unacosa, donar nom a la nostra Falla i en la primera reunió general es va acordar donar el nom que hui en dia és FALLA EL PALMARET.

Des del primer moment vam voler ser una Falla amb totes les seues normes i obligacions, ens empadronem en Junta Central Fallera. Primeres Falleres Majors, primeres Cercaviles, creàrem el Tren Faller i la nostra Ofrena a Marianistes, la nostra festa anava cap avant. Després passen els anys ies realitzen molts més actes, en complir sis anys per fi se n'anava a la CRIDA al nostre poble, es crearen més falles a Alboraia i comencem a unir-nos en actes conjunts.

Gràcies a tota eixa gent, que amb la seua col·laboració desinteressada ens ajuden en eixos moments, hui potser no hauríem pogut comptar-ho.

Arribem a 1990, X Aniversari i gràcies a la FALLERA MAJOR DE VALÈNCIA (que ens va fer un dels majors regals que ha tingut aquesta Comissió) assistírem a l’OFRENA DE FLORS A LA NOSTRA PATRONA LA MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS a VALÈNCIA, que mai oblidarem.

Vam pertànyer durant 11 anys a l'Agrupació de Falles Mestalla-Benimaclet, amb la qual realitzàvem quantitat d'actes, presentacions, concursos diversos i moltes activitats més. Arribà el XV Aniversari irebem el Bunyol d'Argent Col·lectiu. El barri comença a créixer, es faprou més gran i junt amb tots els problemes i totes les seues alegries continuem avant, la Falla segueix la seua lluita.

Passen i passen els anys i l'any 2000 celebrem el nostre 20 Aniversari dins dels actes que es realitzaren durant aquest exercici, ressaltem la Galade Falleres Majors i Presidents i rebem el Bunyol d’Or Col·lectiu, com a punt negre d’enguany i desgraciadament per a la nostra comissió seria l’últim anyque assistiríem a l'ofrena de flors a la nostra Patrona a València, ja que deixaríem de pertànyer a l'Agrupació per ser una falla que no pertany a València.

Any 2005, complim 25 anys de Falla i celebrem la Gala del 25 Aniversari a l’Auditori d’Alboraia i el nostre monument d’eixe exerciciseria un immens pastis d'aniversari.

Any 2006, naix a Alboraia i després de l'acord de totes les comissions, la Junta Local Fallera, la qual s’encarregarà de dirigir tots els actes conjunts com la Crida, la Gala Fallera, la Cavalcada i l'Ofrena de flors.

Així mateix a la Gala Fallera s'imposaria per primera vegada a un faller de la nostra Comissió, el màxim distintiu de Junta Central Fallera, el Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer.

Any 2008, que dir d'aquest exercici, mai s’oblidarà ja que vamtindre l'immens plaer de tindre entre nosaltres a la nostraPelegrina, la qual va visitar tots els locals de falles, parant en totsperquè poguérem dedicar-li infinitat d'elogis i la satisfacció, per part deles nostres Falleres Majors, d'imposar a la Patrona la insígnia de lanostra Falla.

Any 2010, ja hem arribat fins ací i en eixa nit màgica celebràrem eixe acte tan entranyable com és la Gala del 30 Aniversari, descobrírem els nous estendards, posaríem a totes les Falleres Majors, Presidents Infantils y Presidents la insígnia commemorativa del 30 Aniversari, faríem un recorregut pels 30 anys d’història i tot un exercici ple d’actes i d’emocions.

I així han passat 10 anys molts tranquils i en aquest exercici complim ni mes ni menys que 40 anys.

En aquests anys hem aconseguit diversos primers premis en falles 2011, 2012 i 2013 en falles grans com en alguna infantil.

Han sigut anys un poc austers i tota la Comissió hem estat treballant com a formiguetes per a poder aconseguir tindre un millor casal, adaptatals nous temps i normatives. Per fi, tot esforç té la seua recompensa il'any 2017 inauguràrem el que és hui la nova ubicació del nostre casal.

Hem continuat col·laborant amb l'Ajuntament, Junta Local i les diferents associacions que ens sol·liciten col·laboració, participant en festes patronals, cavalcades, carreres populars, actes solidaris. Com aFalla hem organitzat Festivals de Dansa, per a recaptar donacions per al'Associació Contra el Càncer d'Alboraia, i des de fa diversos anys col·laborem amb la Residència d'Ancians de Sant Antoni de Benagéber.

En aquest 2019 hem aconseguit el premi al millor ninot gran i els primers premis en les falles gran i infantil.

2020 SEGUIM FENT FALLA....

40 ANIVERSARI.

Galeria

Imagen;

5def86760a085e49ad3d1ebe,5def89440a085e30553d1ed0,5def86760a085e4ac23d1ec0,5def86760a085efbdf3d1ebd,5def89440a085e773f3d1ed1,5def86760a085e6b223d1ebf

Falla Palmaret